Probleme mari în sistemul de educație din Galați. Din cauza greutăților financiare se anunță o iarnă complicată pentru școlile din oraș

Distribuie articolul

Se împute treaba în unitățile școlare din orașul Galați. Culmea, dovada că situația este alarmantă are legătură cu o chestie de lăudat.

În ședința de joi a Consiliului Local, consilierii puterii au acceptat un amendament al opoziției prin care se solicita suplimentarea fondurilor alocate educației. În total, un milion de lei în plus conform unui amendament PNL care a fost votat cu ușurință de reprezentanții PSD.

Este de notorietate faptul că Primăria Galați a ajuns la fundul sacului atât din cauza proastei gestionări a propriilor venituri, cât și a bătăii de joc a Guvernului PSD-ALDE care în numele reformei fiscale a ciordit banii tuturor primăriilor din țară. De aceea, ușurința cu care, în plină criză, pesediștii gălățeni au alocat un milion de lei educației arată situația disperată în care au ajuns numeroase școli, licee și grădinițe din oraș.

Practic, s-a ajuns pe marginea prăpastiei financiare și orice leu contează: lucrări de igienizare nu s-au făcut (dacă s-au făcut, banii sunt plătiți cu întârziere), utilitățile sunt cu achitate cu greutate (iarna bate la ușă) și nimeni nu poate visa la investiții cu fonduri de la bugetul local.

Liberalii gălățeni care au inițiat amendamentul privitor la suplimentarea fondurilor pentru școli, licee și grădinițe au fost, probabil, surprinși de docilitatea consilierilor PSD. După vot, ei au zis să fie primit și au anunțat prin târg victoria obținută în Consiliul Local.

„Mereu vom veni cu amendamente și propuneri constructive pentru școala gălățeană. Este domeniul prioritar în care trebuie să investim, dacă vrem să mergem înainte, să devenim o comunitate performantă. Primul pas pentru asigurarea viitorului este investiția în educație și mă bucur că majoritatea din Consiliul Local Galați a fost de acord cu această propunere. Educația nu trebuie politizată și trebuie căutate toate mijlloacele pentru a o sprijini”, a declarat Onuț Atanasiu, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local.

Tot liberalii ne-au adus aminte că este a doua suplimentare de fonduri pentru educație obținută de PNL Galați în Consiliul Local. În vară, consilierul Atanasiu a propus un amendament și a obținut un milion de lei în plus pentru școli, bani care au fost folosiți pentru igienizarea clădirilor școlare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns