Probleme complicate cu Programul „Laptele și cornul” în școlile gălățene

Distribuie articolul

Au trecut aproape două luni de la începerea anului școlar 2022-2023 iar prin unitățile de învățământ elevii încă nu primesc lapte, corn, iaurt sau mere, așa cum au fost învățați în ultimele două decenii.

Problema a pornit de la Executiv, acesta aprobând bugetul pentru programul în cauză cu mai puțin de o lună înainte de a fi deschis noul an de învățământ. Așa stând lucrurile, cu birocrația la purtător, consiliile județene, instituțiile ce se ocupă direct de licitațiile pentru acest program, au fost nevoite să contabilizeze întârzieri mari, iar micuții să fie privați de un drept stabilit prin lege.

La Galați, situația este oarecum complicată în sensul că s-a organizat deja o licitație dar, din păcate, nici un agent economic nu a fost interesat să participe. Așa că, s-au demarat deja procedurile pentru organizarea unei noi licitații pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Poate de această dată va fi cu noroc! Nu de alta dar elevii chiar așteaptă…una, alta!

În altă ordine de idei, de la Inspectoratul Școlar Județean Galați am aflat că Programul „Masa caldă” este deja operațional la școlile din municipiul Tecuci, urmând ca în cel mai scurt timp să fie integrat și în comuna Ghidigeni.


Distribuie articolul

You May Also Like