Primul weekend fără restricții suplimentare. Rata de infectare este în scădere la Galați

Distribuie articolul


Rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în scădere de aproximativ o săptămână. Ca urmare, în orașul Galați începe primul weekend fără restricții suplimentare. Asta înseamnă că magazinele nu se mai închid la ora 18.00, iar oamenii nu trebuie să ajungă acasă până la ora 20.00.


Potrivit datelor comunicate de Prefectură, în orașul Galați rata de infectare a ajuns la 3,16 persoane infectate la mia de locuitori. Va fi primul weekend din luna aprilie fără restricțiile suplimentare impuse în localitățile care au peste 3,5 persoane infectate la mia de locuitori.


Rămân în vigoare măsurile impuse în scenariul roșu. Circulația nu este permisă pe parcursul nopții, iar magazinele și restaurantele se închid seara. De asemenea, nu este permisă organizarea de evenimente private sau publice. Măsurile vor fi „relaxate” dacă rata de infectare o să scadă sub 3.


În paralel, continuă campania de vaccinare, peste 55.000 de gălățenii fiind deja vaccinați.


„Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean – 85.562. Numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 30.157. Alte 25.248 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2. Nu au fost raportate reacții adverse în ultimele 24 de ore”, a anunțat Prefectura Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like