Primul aparat din Galați care depistează COVID-19, în teste la Spitalul Județean. Află AICI când va începe să funcționeze

Distribuie articolul

Primul aparat din Galați care depistează numeroase virusuri, inclusiv COVID-19, este în teste la Spitalul Județean. Luni, echipamentul a fost montat de specialiști, iar marți se fac probe. De asemenea, personalul laboratorului este învățat să lucreze cu aparatul modern. Dacă totul merge conform planului, aparatul va începe să facă teste pentru depistarea coronavirusului chiar de miercuri, 25 martie.

De fapt, Consiliul Județean Galați a achiziționat două aparate pentru depistarea coronavirusului. Primul aparat a fost montat la laboratorul Spitalului Județean, iar cel de al doilea este cumpărat în procedură de urgență și va ajunge la Galați peste aproximativ două săptămâni. Pentru cele două aparate Consiliul Județean a plătit aproximativ 700.000 de lei.

Potrivit fișei tehnice, aparatele performante depistează numeroase tipuri de virusuri, inclusiv COVID19. Un aparat poate face 9.000 de teste pe an, 12 probe în paralel și oferă rezultate în 2 ore și jumătate.


Distribuie articolul

You May Also Like