Primarii din vestul țării se apucă de construit autostrăzi și căi ferate de mare viteză. Edilii din zona Galați-Brăila nu se apucă!

Distribuie articolul

Cu siguranță îi enervăm pe unii și pe alții facând comparații repetate cu activitatea edililor din marile orașe ale țării. Nu acesta este scopul demersului, dar aleșii trebuie să înțeleagă că și gălățenii și brăilenii se enervează atunci când ies din casă sau călătoresc prin Iași, Brașov, Arad,  Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu sau Timișoara. Oricum, recent am mai aflat o chestie care se coace prin vestul țării și care ne arată în ce fundătură au băgat politicienii zona Galați-Brăila.

Primarii din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca (toți de la PNL) au anunțat că demarează un mare proiect care vizează conectarea orașelor pe care le conduc prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză, dar și prin inițiative comune în domeniile cultură și turism. Totul se va realiza cu fonduri europene și împrumuturi bancare, edilii dorind astfel să se lepede de guvernele incapabile, mincinoase și/sau ticăloase. La proiect au fost invitați să adere și primari din alte orașe din zona Ardeal-Banat, astfel încât regiunea de dezvoltare s-ar putea extinde.

Nu știm dacă primarilor din vestul țării le va ieși proiectul, dar cu siguranță merită aplaudați pentru că încearcă. Ați auzit prin estul țării de demersuri asemănătoare? La Galați și la Brăila se vorbește încă de la plecarea cohortelor romane despre realizarea unei aglomerări urbane, dar nu s-a făcut nici un pas în această direcție pentru că nu au vrut politicienii. După ce ani la rând pesediștii Gheorghe Bunea Stancu și Dan Nica și-au tras scatoalce mai multe sau mai dureroase în funcție de influența fiecăruia la Guvern și în partid, la manete au ajuns tinerii pesediștii. În doar doi ani de zile, aceștia s-au certat pe tema terenului din cartierul D.Cantemir, iar dosarul a ajuns în fața instanței de judecată. Apoi, aleșii brăilenilor și ai gălățenilor s-au păruit pe subiectul gunoiului menajer: comunitățile din județul Galați nu au mai fost primite la groapa din județul Brăila și au fost nevoite să-și transporte deșeurile la o rampă din județul Vaslui. Bineînțeles, proiectul podului de la Brăia a stârnit numeroase ironii și discuții, cireașa de pe tort fiind pusă de ministrul Teodorovici care a vorbit cu gura plină despre „interesele meschine ale unor politicieni” care împiedică realizarea obiectivului deoarece „există un bac care trece Dunărea”. Nu în cele din urmă, atunci când a venit vorba despre construirea unui spital regional între Galați și Brăila, politicienii au avut o dispută asupra poziției clădirii: brăilenii ar fi vrut ca noua unitate medicală să fie orientată spre Brăila, în timp ce gălățenii îl doreau fix invers!

Ăsta-i statul paralel despre care latră politrucii lui Dragnea. În timp ce în vest primarii construiesc, modernizează, proiectează, în zona Galați-Brăila marile perfomanțe edilitare au legătură cu lungimea unor borduri și cu densitatea fumului de la bâlciurile organizate cu bani publici. Bineînțeles, totul pornește de la familia politică tradițională care s-a instalat la putere de la Revoluție încoace. Să-i mai votați!


Distribuie articolul

You May Also Like