Ce n-a văzut Galațiul: se apropie cea mai mare Gală a comediei

Distribuie articolul

Pentru prima dată în Galați, orice superlativ este permis când este vorba de Festivalul Național de Comedie, ajuns deja la a 30-a ediție. Drept pentru care au fost adunate 30 de trupe ce vor prezenta, timp de 30 de zile, 30 de spectacole (plus două, simetria o ”strică” Dramaticul nostru, care participă cu trei piese). Alte maxime: cei mai mulți bani alocați din bugetul municipalității (650.000 de lei), cei mai mulți invitați – 1.500 de actori, oameni din echipele tehnice, jurnaliști, critici de artă, etc.

Și nu în ultimul rând, o ediție maraton la care majoritatea spectacolelor din București se vor juca cu casa închisă, pentru restul fiind deja epuizate mai bine de 80% din bilete.

”Sunt convins că vor fi 30 de zile de teatru de înaltă calitate, de obicei ștacheta festivalului a fost una ridicată. Felicit organizatorii, nu le-a fost ușor să strângă 30 de trupe”, a declarat în conferința de presă din deschidere primarul Ionuț Pucheanu.

”Este un festival care ar trebui să ne facă mândri, este primul din țară destinat exclusiv comediei și a reușit să ajungă la a 30-a ediție. Nu știu dacă anul viitor va avea aceeași anvergură, ne-ar plăcea să fie la fel, ține foarte mult și de reacția publicului”, a declarat Florin Toma, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini, organizatorul galei.

Prețul biletelor variază între 18,9 și 51,5 lei. Printre principalele trupe care participă sunt Teatrul Național I. L. Caragiale, Teatru Odeon, Nottara, Bulandra, toate din București, teatrele naționale din Iași, Timișoara și Chișinău. Gala începe pe octombrie și se încheie pe 4 noiembrie, programul întreg putând fi urmărit mai jos:

http://www.fanitardini.ro/editii-festival/2018/


Distribuie articolul

You May Also Like