Ministrul Sportului, despre Bazinul Olimpic din Galați: „Soluția este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Județean este la îndemână”

Distribuie articolul


Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că vrea să cedeze Consiliului Județean Galați bazinul olimpic de înot de lângă Sala Sporturilor. Anunțul a fost făcut marți, în timpul vizitei lui Stroe la Galați. Demnitarul a mers la baza sportivă de tradiție și a avansat mai multe soluții pentru reabilitarea acesteia.


Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a venit la Galați la invitația senatorului liberal George Stângă. Cei doi au vizitat bazinul de înot aflat în paragină. Ministrul a spus că pentru reabilitarea bazei sportive există doar două soluții: fondurile europene și schimbarea proprietarului.


„Am venit să observ realitatea sportului românesc la fața locului. Acest loc este din păcate abandonat, asta-i realitatea sportului. În ultimii zece ani, nepăsarea a făcut ca acest bazin de înot să ajungă în acest fel. Este un obiectiv al Ministerului Tineretului și Sporturilor, soluții există. Resursele ministerului sunt limitate. Soluția este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Județean este la îndemână, ar fi un prim pas, ar oferi posibilitatea viitorului Consiliu Județean să investească. Mai este o resursă foarte nefolosită, dacă nu ignorată, vorbim despre fondurile europene”, a spus Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sporturilor.


Bazinul Olimpic de înot din Galați a fost construit în urmă cu 50 de ani. Acesta a funcționat până în 2005 când au apărut mai multe probleme la structura construcției. În perioada comunistă, bazinul a găzduit diferite competiții de înot și polo.


Distribuie articolul

You May Also Like