Criză la Spitalul Județean: zeci de cadre medicale sunt infectate, o secție a fost închisă din cauza focarului de COVID-19

Distribuie articolul

Spitalul Județean din Galați a devenit focar de COVID-19. Potrivit datelor oficiale, zeci de angajați și de pacienți s-au infectat cu coronavirus. În interior se face dezinfecție, iar secțiile cele mai afectate nu mai primesc pacienți.

Conform testelor făcute în spital, cel puțin 33 de persoane sunt infectate. Este vorba despre cadre medicale și pacienți internați în spitalul gălățean. Cele mai multe cazuri sunt la secțiile Cardiologie, Medicală 2. și Chirurgie 2. O secție a fost închisă, iar 24 de cadre medicale sunt infectate.

Primele cazuri au apărut săptămâna trecută. Atunci 10 cadre medicale au aflat că au COVID-19. Pe lista inițială se aflau un medic rezident, șapte asistente și două îngrijitoare de la secțiile Oncologie, Urologie, Cardiologie și de la Unitatea de Primiri Urgențe. Toți sunt internați și primesc tratament.

Potrivit anchetei epidemiologice, cadrele medicale nu s-au infectat în spital. În secțiile afectate nu se mai fac internări. Pacienții care nu reprezintă urgențe sunt externați, iar în interior se face dezinfecție.


Distribuie articolul

You May Also Like