Bricul Mircea vine la Galați. Programul de vizitare, AICI

Distribuie articolul

Bricul Mircea se apropie de Galați. La 80 de ani de la prima și ultima vizită prin portul gălățean, celebra navă școală a Marinei Militare Române va acosta la Galați. Bricul face o călătorie pe Dunărea maritimă pentru a marca 80 de ani de când a intrat în serviciu.

Nava școală se află la Tulcea. De acolo, bricul va pleca în marș până la Galați. Conform programului stabilit de organizatori, nava va acosta marți, 17 septembrie, la ora 17.00, la pontonul A.F.D.J., în zona Palatului Navigației.

La fața locului va fi organizată o ceremonie care va cuprinde un concert susținut de fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale. Nava va putea fi vizitată timp de două zile, programul fiind următorul: marți, 17 septembrie, orele 17.30-19.00; miercuri, 18 septembrie, orele 09.00-13.00 și 15.00-19.00.

La bord, vizitatorii vor avea la dispoziție un tur ghidat și vor fi întâmpinați de echipaj și de reprezentanții Forțelor Navale. De la Galați, Bricul Mircea va pleca la Brăila unde va sta tot două zile (joi și vineri). La final, nava se va întoarce în portul mamă, Constanța.

Bricul, construit în 1939 pe un șantier naval din Germania, cu bani obținuți din donații publice, a fost botezat Mircea după numele domnitorului Mircea cel Bătrân. După marșul de pe Dunărea maritimă, echipajul celebrului bric intenționează să plece într-o călătorie în jurul lumii. Marșul se va desfășura în anii 2021 și 2022.


Distribuie articolul

You May Also Like