Primăria Galați, datorii de peste 40 de milioane de lei

Distribuie articolul

Restanțele financiare cu care începe anul municipalitatea depășesc 40 de milioane de lei. Mai bine de jumătate din sumă o reprezintă datorii față de transportatorul local, existând însă și cazuri de societăți private sau persoane fizice neplătite de jumătate de an.

Conform consilierului local liberal Onuț Atanasiu, cele mai mari probleme financiare le ridică primăria instituțiilor din subordine, cum este cazul Transurb, față de care are datorii de peste 23 de milioane de lei. De altfel, compania de transport a apelat deja la instanță pentru 17 milioane de lei, restul de 6 milioane fiind restanțe din lunile noiembrie și decembrie 2018.

O altă categorie a victimelor este în rândul firmelor care au făcut modernizări ale instalațiilor termice în școli sau alte instituții și care nu și-au primit nici până acum banii. Un exemplu este cel al Liceului de Marină, în care s-au montat 35 de centrale murale, dar plata lucrărilor încă nu s-a efectuat.

”Datoriile nu sunt doar către persoane juridice ci și către cetățenii Galațiului: ajutorul de 3.000 de lei încă nu s-a acordat tuturor solicitanților, cei care au depus dosarele în august nu au primit încă banii. Dacă firmele nu au avut pe perioada sărbătorilor bani să plătească angajații, e clar că aceștia au fost nemulțumiți și au plecat”, a declarat Onuț Atanasiu.

În opinia acestuia, acest gen de atitudine nu face decât să submineze și mai mult economia locală, extrem de slăbită.


Distribuie articolul

You May Also Like