Procesul tunelului pe sub Dunăre de la Galați s-a dat la fund

Distribuie articolul

Procesul tunelului pe sub Dunăre se face mare: a intrat în al doilea an de judecată și nici măcar nu se vede luminița salvatoare de la capăt. Ca să fie treaba bună, în fiecare lună avocații au cerut amânări și i-au îngropat pe judecători în hârțoage. Aceștia nu au părut a fi deranjați și au mai solicitat niște documente.

Zilele trecute, de exemplu, Tribunalul Galați a dispus efectuarea unei noi expertize în dosar, care ar trebui să fie gata la sfârșitul acestei luni, când este programat un nou termen. Nu ne pricepem dar, probabil, Palatul de Justiție va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de expertize pentru un singur proces. Totul pentru un verdict corect, bineînțeles.

La sfârșitul anului 2017, concernul american Louis Berger și asociații săi au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Galați pentru că au suspendat unilateral execuția contractului privind tunelul pe sub Dunăre. Proiectul de infrastructură a fost demarat de administrația condusă de Marius Stan, în 2015, și a sfârșit, înainte de a începe cu adevărat, în mandatul lui Ionuț Pucheanu. În 2016, edilul șef actual a susținut că tunelul nu reprezintă o prioritate pentru Galați și că nu este fezabil din cauza podului de la Brăila. Care pod?

Proiectul demarat de Marius Stan presupunea construcția unei subtraversări a Dunării, care ar fi trebuit să lege orașul Galați de județul Tulcea printr-un tunel de aproape 2 kilometri lungime. Obiectivul urma să fie interconectat la rețeaua de drumuri naționale și să devină principala legătură rutieră între regiunile Moldova și Dobrogea.

Distribuie articolul

You May Also Like