Ce mai găsim prin magazine? Produse cosmetice și testere expirate!

Distribuie articolul

Au făcut ochii mari când au intrat în magazine și saloane de cosmetică din Galați. Este vorba despre inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului care au găsit numeroase nereguli, inclusiv oje, farduri și testere expirate. Ca urmare, sancțiunile au fost mai multe decât punctele de lucru verificate. Comisarii de la Protecția Consumatorului au călcat în 13 unități și au dat 15 avertismente și amenzi. „Comisarii din cadrul CJPC Galati au  desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice în municipiile Tecuci și Galați. Au fost verificați 13 operatori economici, aplicându-se 3 amenzi contravenționale în valoare de 12.000 lei și 12 avertismente”, au anunțat reprezentanții Comisariatului gălățean.

Lista cu nereguli descoperite este lungă. În frunte stau produsele expirate, inclusiv testerele propuse clienților,

„S-au găsit la comercializare produse cosmetice (oje, farduri de ochi etc) expirate. De asemenea, au fost verificate testerele puse la dispoziție pentru consumatori și s-a constatat că multe dintre acestea erau expirate”, au precizat reprezentanții CJPC Galați.

Comisarii au găsit numeroase nereguli și în ceea ce privește afișarea instrucțiunilor și a prețurilor. Comercianții verificați nu-și băteau capul cu informarea clienților privind producătorul, ingredientele, termenul de valabilitate sau data durabilității minimale de la deschiderea produsului. De asemenea, pe numeroase produse cosmetice lipsea traducerea în limba română a informațiilor privind instrucțiunile de utilizare sau se făcea utilizând caractere foarte mici, indescifrabile. Nu în cele din urmă, magazinele verificate „uitau” să afișeze prețurile produselor comercializate, așa cum o cere legea.


Distribuie articolul

You May Also Like