Prima ninsoare, șoselele din zona Galați-Brăila rezistă. Urmează noi ninsori, precipitații mixte, polei și viscol

Distribuie articolul

Ninsoarea de noaptea trecută nu a provocat probleme deosebite în Galați. Joi dimineață, în oraș se circulă cu dificultate, dar nu sunt drumuri blocate. Drumurile principale sunt parțial curățate, iar pe străzile secundare există un strat de zăpadă. În oraș intervin 12 tractoare și 8 sărărițe ale Ecosal, dar sunt pregătite să iasă pe străzi și utilajele societăților care au câștigat licitația pentru deszăpezirea orașului Galați. Utilajele  împrăștie materialul antiderapant în special în intersecții și pante și curăță zăpada de pe carosabil și trotuare. Cantitatea de sare împrăștiată atât mecanic cât și manual se apropie de 80 de tone. În următoarele ore, 72 de muncitori Ecosal vor curăța trotuarele și pe străzile din cartiere vor ajunge 26 de buldozere. Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată, iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficelor stabilite și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.

O situație asemănătoare este în orașul Brăila. Se circulă în condiții de iarnă, dar nu există porțiuni blocate deoarece stratul de zăpadă nu este foarte mare. De asemenea, autoritățile anunță că nici pe șoselele din județele Galați și Brăila nu sunt probleme deosebite. Pe numeroase porțiuni de drum s-a așezat un strat subțire de zăpadă, dar nu există șosele închise sau localități fără curent electric. Totuși, șoferii sunt sfătuiți să conducă cu prudență deoarece pe carosabil pot fi numeroase capcane. A pățit-o joi dimineață un șofer care nu a adaptat viteza la condițiile de drum, mașina a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Accidentul care s-a produs în județul Brăila, în zona combinatului de la Chiscani, este considerat de polițiști o tamponare deoarece nu au fost victime.

Veștile nu sunt tocmai bune deoarece meteorologii anunță noi ninsori, precipitații mixte și polei. Până vineri la prânz, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile țării și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

„În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Mai ales în noaptea de joi spre vineri și pe parcursul zilei de vineri vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită”, se arată într-o informare a Administrației Naționale de Meteorologie.


Distribuie articolul

You May Also Like