Premierul Cîțu a avut dreptate: în trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%

Distribuie articolul


Institutul Național pentru Statistică a anunțat marți că la finalul anului trecut economia României a crescut cu 5.3%. Este un rezultat foarte apropiat de predicția premierului Florin Cîțu care vorbea despre o revenire rapidă a economiei după criza provocată de pandemia de Covid 19.


Premierul Florin Cîțu a anunțat, în premieră, cifrele care arată că economia României începe să-și revină după criza provocată de pandemie.
„Economia României, performanța care SPULBERĂ estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai RAPIDA revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine! În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani.

Cu toate acestea, s-a contractat cu DOAR 3.9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și am spulberat TOATE estimările apocaliptice. Împreună am reușit să redresăm economia și să avem acest rezultat”, a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.
Prim-ministrul a anunțat că reforma economiei va continua în 2021.


„România a PERFORMAT în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile inițiale și în medie cu 2.5% mai bine decât TOATE estimările publicate de instituțiile internaționale, CE, agențiile de rating și instituțiile financiare. Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul REFORMELOR si al INVESTIȚIILOR. Corectăm 30 de ani de amânări și de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creștere economică sustenabilă și să creez un mediu economic în care toți românii au șansa de reuși”, a precizat Florin Cîțu.

Foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns