Premieră la Galați: singura navă construită în ultimii 27 de ani cu banii AFDJ Galați va pleca miercuri din portul gălățean

Distribuie articolul

Irina este prima navă construită după anul 1990 din fondurile proprii ale Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ). Vaporul, conceput și asamblat la Constanța, a fost lansat la apă în aprilie și a costat peste 500.000 de euro. Vasul va pleca mâine în prima misiune: de acum încolo, Irina va acționa pe Canalul Sulina, din locul unde fluviul se varsă în Marea Neagră până în portul Sulina.

Ceremonia de sfințire a navei Irina a avut loc marți, 13 iunie, pe faleza Dunării, la Elice. Au participat doi preoți și reprezentanții AFDJ Galați. „Este prima navă construită de AFDJ, din fondurile proprii, după 1990. A fost construită la Constanța și a costat 420.000 euro, fără TVA. Azi o sfințim ca să-i meargă bine, așa se face, iar mâine va pleca la Sulina. Acolo va acționa, de la Marea Neagră până în portul Sulina”, a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galați.

Conform datelor oferite de AFDJ Galați, nava de pilotaj are 15  metri lungime, 5 metri lățime,  pescaj de 1,5 m și două motoare cu o putere totală de 720 de cp. De asemenea, noul vas al AFDJ Galați are echipamente moderne de navigație.


Distribuie articolul

You May Also Like