Încă o dovadă a măiestriei edilitare: parcările rezidențiale din Galați s-au dat la fund în găleata cu vopsea

Distribuie articolul

În ce nemernicie de oraș trăim. La Cluj Napoca se fac stadioane și săli de sport moderne, la Iași există mall ca-n occident, la Brașov se lucrează la extinderea aeroportului iar la Timișoara edilul șef și-a propus să construiască metrou. Între timp, la Galați ne lăudăm că am avut cândva apă caldă și ne bucurăm dacă la finalul zilei nu ne au mâncat căpușele și câinii maidanezi.

Anul trecut, pe noi gălățenii, ne amenințau autoritățile cu niște parcări rezidențiale. Cum ar veni rezolvasem toate problemele orașului și ne apucam să adunăm niște lovele de la contribuabilii cu mașină sub fund. Asta ne-a trecut atunci prin cap dar ne-am abținut de dragul discuției, al progresului. Au trecut lunile, nimic nu s-a întâmplat și iar ne-am enervat. Cu ce naiba am greșit să avem asemenea triști în fruntea comunității? Edilii lor vorbesc despre avioane și metrou iar ai noștri nu pot să mâzgălească două dungi pe asfalt și să numere zece locuri de parcare. Iar de aici pornesc toate minunile care ni se întâmplă: japonezii fug cu punguța cu doi bani la Brăila, autostrăzile, chiar și cele imaginare, ocolesc la mare distanță orașul și un investitor autohton își permite să prezinte un maidan cu niște nisip și fără bazin de înot drept o mândrețe de aqua parc. Iar viitorul pe termen scurt este ușor de prezis: dacă ăștia nu-s în stare să facă o adunare și să tragă două linii paralele, oare unde o să fim la final de mandat?

Se spune că fiecare comunitate are conducătorii pe care-i merită. Probabil, asta merită gălățenii: aceiași triști, aceiași panglicari de peste 20 de ani. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like