Premieră guvernamentală. Premierul anunță că va aloca bani doar companiilor de stat care se restructurează

Distribuie articolul


Prim-ministrul Florin Cîțu le-a pus gând rău companiilor de stat cu pierderi. Șeful Guvernului a anunțat luni că bugetul pe 2021 este realizat având în vedere că toate companiile cu pierderi vor primi bani doar dacă fac planuri de restructurare.

De asemenea, miniștrii vor fi evaluați în funcție de implementarea planurilor.
Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul pe Facebook. El a spus că toate companiile cu pierderi vor rămâne finanțare de la buget dacă refuză să se restructureze.

„Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi disupune o să fie monitorizat și judecat în guvern. Voi cere miniștrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare a acestor programe de restructurare/reformă.Planul de restructuare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor”, a anunțat premierul Florin Cîțu.


În același mesaj, Cîțu a anunțat că se lucrează la bugetul pe 2021 și că toate prioritățile din programul de guvernare vor primi bani.


Distribuie articolul

You May Also Like