Examenul de bacalaureat 2018 va începe luni

Distribuie articolul

Luni, 12 februarie 2018 va începe prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale. 

Proba va continua pe 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).

Pe 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competentelor digitale, iar în perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima probă scrisă la Limba și literatura română va fi susținută luni, 25 iunie, iar proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 26 iunie.
Totodată, proba obligatorie a profilului se va desfășura miercuri, 27 iunie, fiind urmată joi, 28 iunie, de ultima probă scrisă la alegere a profilului și specializării.
Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevazută pentru data de 9 iulie.
Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018, iar cursurile pentru clasele a XII-a sși a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns