Bobotează de pandemie la Galați

Distribuie articolul

Bobotează în condiții speciale, anul acesta, la Galați. La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021, la toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos credincioșii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântați prin stropire, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfășura în condiții de pandemie și în conformitate cu rânduielile tipiconale, cele mai la îndemână regăsindu-se chiar în Calendarul de tip agendă, publicat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La toate bisericile parohiale, în ziua de 5 ianuarie, în Ajunul Bobotezei, după săvârșirea Slujbei de Sfințire Mare a apei, Aghiasma Mare va fi îmbuteliată până seara în cele 150.000 de sticle pregătite cu mare grijă de preoți, cu sprijinul voluntarilor parohiali, bine ştiind că poporul drept credincios atât de mult o cinsteşte, iar ea devine acum, în pandemie, o putere harică mult mai mare pentru sănătatea sufletească şi trupescă a credincioşilor noştri.

Pentru evitarea situațiilor neplăcute și a păstra dominantă bucuria înnoirii şi sfinţirii sufletelor şi trupurilor noastre se vor crea mai multe puncte de distribuire a Aghiasmei Mari.

În ziua de 6 ianuarie, la Praznicul Împărătesc al Botezului Domnului, în fiecare biserică va fi săvârșită Sfânta Liturghie urmată de Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de către preoți pentru a fi binecuvântați prin stropire credincioșii prezenți la slujbă în această zi de mare sărbătoare.

„Avem certitudinea că înţelepciunea, priceperea şi echilibrul preoţilor noştri și înțelegerea dintotdeauna a bunilor noștri creștini vor contribui decisiv la conturarea sărbătorii în înţelesul ei mare de Teofanie, de sfinţire a sufletelor şi a trupurilor noastre, a caselor, a ogrăzilor, a locurilor, a zonei, a ţării şi a lumii întregi”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


Distribuie articolul

You May Also Like