Prelungirea bulevardului Dunărea ar putea deveni momeală electorală

Distribuie articolul

Este ciudată indiferența cu care autoritățile locale tratează proiectul privind realizarea unui drum între Turnul de televiziune și bulevardul Dunărea prin curtea fostului sediul al Poliției de Frontieră. Reprezentanții Primăriei dau din umeri dacă sunt întrebați despre lucrarea care ar trebui să ușureze viața șoferilor din Galați. Edilii spun că de vină este o încurcătură birocratică dar cârcotașii susțin că proiectul este păstrat pe post de cireașă pentru tortul electoral din anul 20-20.

Au trecut doi ani de când Primăria Galați a atribuit lucrările de proiectare și execuție ale drumului care ar trebui să facă legătură între Bulevardul Marii Uniri/strada Stadionului și Bulevardul Dunărea. În zonă nu s-a întâmplat nimic. De vină este birocrația, susțin  reprezentanții Primăriei Galați. Cică proiectul așteaptă un aviz de la Ministerul de Interne. De la București situație se vede exact pe dos. Oficialii guvernamentali care au cedat terenul Primăriei Galați în anumite condiții susțin că, potrivit procedurilor legale, nu trebuie să elibereze nici o autorizație ceea ce încurcă foarte tare situația.

Nici nu știm pe cine să credem. De aceea, aplecăm urechea la bârfele strecurate pe la colțuri care spun că primarul Ionuț Pucheanu intenționează să amâne implementarea proiectului până în perioada preelectorală ca să aibă și gura dumnealui cu ce să se laude. Varianta nu-i de lepădat mai ales că în tabelul cu realizări, edilul are multe zerouri.

Conform proiectului, lucrarea de la Turnul de Televiziune ar trebui să dureze șase luni și să coste aproximativ trei milioane de lei. Din schițele în adâncuri scufundate aflăm că artera rutieră care va face legătura între faleza superioară și Bulevardul Dunărea va avea două benzi pe sens. Excepție face zona din curtea Poliției de Frontieră: din lipsă de spațiu, acolo va fi o singură bandă pe sens. În total, drumul va avea circa 620 de metri și va scurta actuala legătură dintre cartierele Țiglina și Dunărea cu aproape patru kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like