Lipsa apei calde aglomerează Baia Publică

Distribuie articolul

De când s-a oprit apa caldă în oraș, gălățenii exersează baia la lighean, iar cei mai temerari, dușurile reci. Cei cu dare de mână și-au pus boilere sau sisteme instant de încălzire a apei. Există însă și gălățeni care profită de beneficiile Băii Publice, inaugurată anul trecut, în primăvară, în mandatul primarului Marius Stan. Situată lângă Baia Comunală, Baia Publică oferă celor interesați posibilitatea de a face duș sau baie în cadă, saună și relaxare în piscină.

În luna mai, lună în care Galațiul a rămas fără apă caldă, numărul celor care au călcat pragul Băii Publice a crescut de 2 ori și jumătate față de luna anterioară, când încă mai curgea apă caldă la robinetele celor racordați la sistemul centralizat de termoficare.

„În luna mai, Baia Publică din Galați a avut aproximativ 860 de clienți, care au plătit circa 6.000 de lei pentru a face duș sau baie. În luna aprilie, au fost circa 350 de clienți, iar încasările s-au ridicat la aproximativ 2.700 lei”, a declarat Toma Dumitrescu, ofițer de presă al Primăriei municipiului Galați.

Tariful perceput de Baia Publică din Galați pentru un duș este de 5 lei/persoană, iar pentru o baie, de 8 lei/persoană. Cei care nu vin de acasă cu produse de igienă personală mai plătesc 2 lei în plus pentru șampon/săpun și prosop. Există și posibilitatea achiziționării de abonamente pentru duș și pentru baie în cadă.

Baia Publică are 23 de cabine individuale, unele pentru duș, altele pentru baie în cadă, două saune, una pentru femei, alta pentru bărbați, bazin de relaxare și recuperare, cameră de masaj, vestiare, uscătoare de păr.


Distribuie articolul

You May Also Like