Bătaie de joc la Ministerul Educației: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi schimbate peste noapte

Distribuie articolul

Alba neagra cu examenele naționale ale elevilor din clasele a XII-a și a VIII-a. Deși anul școlar a început de aproape două luni, Ministerul Educației a decis să schimbe modul de organizare a Bacalaureatului și a Evaluării Naționale. Miercuri, reprezentanții ministerului au anunțat că examenele naționale de la finalul acestui an școlar vor include și teste grile. Acestea vor fi utilizate la toate probele de examen, inclusiv la matematică și la limba română, au spus specialiștii ministerului.

În plus, modele cu teste grile au fost postate aseară pe site-ul Ministerului Educației ceea ce a declanșat numeroase discuții pro și contra. Surprizele, însă, nu se terminaseră: la puțin timp după publicarea modelelor, acestea au fost retrase de pe site, iar pe internet a început să circule zvonul că Ministerul s-a răzgândit și vrea să discute subiectul cu asociațiile de părinți și de elevi.

Rămâne de văzut dacă modificarea va fi aplicată la vară. Teste grile au fost introduse și la Bacalaureatul din 2003, dar guvernanții de atunci au decis să renunțe la acestea după doar un an fără a oferi explicații. Nici acum, reprezentanții Ministerului Educației nu au explicat de ce vor să modifice peste noapte Bacalaureatul și Evaluarea Națională.


Distribuie articolul

You May Also Like