Mobilizare anticaniculă: autorităție gălățene au prelungit programul de funcționare a fântânilor arteziene și udă asfaltul

Distribuie articolul

Primăria Galați a anunțat o serie de măsuri pe perioada de caniculă. Cele opt centre de prim ajutor din diverse zone ale orașului sunt deschise zilnic în magazinele Market-Supeco din Micro 39C și Winmarkt Modern, la Kaufland, în Micro 40, în magazinele Carrefour de la Potcoava de Aur și din Micro 19, la mall-ul de pe bulevardul George Coșbuc și în halele de legume fructe din Piața Centrală și din Țiglina 1. În cadrul centrelor de prim-ajutor, oamenii beneficiază de apă, aer condiționat și asistență medicală, în caz de nevoie, în intervalul orar critic 11.00 – 16.00. De asemenea, străzile din orașul Galați sunt udate zilnic iar fântânile arteziene funcționează până noaptea târziu. În ceea ce privește cișmelele de pe străzi, acestea sunt verificate de salariații municipalității.

„Pentru zilele caniculare Primăria Municipiului Galați a pregătit, prin Serviciul Public Ecosal, intervențiile pentru stropirea străzilor începând cu data de 02 august în intervalul orar 6.00 – 22.00. Programul de funcționare a celor 18 fântâni arteziene este de luni până duminică în intervalul orar 10.00-21.00/22.00. Cetățenii municipiului Galați au la dispoziție și 44 de cișmele amplasate în parcuri, stații de autobuz și intersecții”, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galați.

Și Societatea Apă Canal Galați a luat o serie de măsuri anticaniculă. În ultimele zile, s-a dublat numărul de cisterne ale societății care îi aprovizionează pe gălățenii de la bloc fără apă la robinete. Cel puțin opt cisterne ajung zilnic în cartierele unde trăiesc cele 450 de familii (peste o mie de oameni) cu datorii mari la întreținere. De asemenea, au fost instituite câteva reguli care se aplică în zilele toride. Toate intervențiile la avarii se fac în regim de urgență iar rezervoarele cu apă sunt verificate pentru a fi pline și pentru a avea rezervă de incendii. În plus, populația a fost avertizată să nu folosească apa de la robinet pentru a uda grădinile deoarece ar putea rămâne fără acest serviciu.

„În contextul perioadei caniculare instalată, Societatea APA CANAL S.A. Galați atrage atenția consumatorilor că udatul grădinilor cu apă potabilă în localităţile unde resursele de apă sunt limitate și consumurile sezoniere ridicate poate conduce la scăderea presiunii sau chiar la lipsa apei la robinete. Prin urmare, Societatea APA CANAL S.A. Galați recomandă, pentru perioada de caniculă și secetă, limitarea consumului de apă potabilă numai pentru nevoi gospodărești, mai ales la consumatorii casnici, atât din mediul urban, cât mai ales din mediul rural. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie”, se arată într-un comunicat de presă al SC Apă Canal.

Tot de la Societatea Apă Canal aflăm că în localitățile în care cerința de apă va depăși capacitățile locale existente, va fi suplimentat necesarul de apă prin transportul din comunitățile învecinate. De asemenea, poate fi luată măsura raționalizării apei, așa cum s-a întâmplat deja la Movileni și Smârdan.


Distribuie articolul

You May Also Like