Prăpăd pe șosele. Polițiștii gălățeni de la RUTIERĂ au descoperit SUTE de nereguli într-o singură zi

Distribuie articolul

Sute de amenzi și zeci de permise de conducere și de certificate de înmatriculare reținute. Este, pe scurt, bilanțul acțiunii de miercuri a Poliției Rutiere Galați care s-a desfășurat în zona Tecuci. Într-o singură zi, polițiștii gălățeni au constatat aproape 200 de abateri la regimul rutier şi au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras certificate de înmatriculare și seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. Cele mai multe sancțiuni au legătură cu centura de siguranță, viteza excesivă, depășirea neregulamentară și consumul de alcool.

„În cadrul acțiunii au fost constatate 198 contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre care 52 pentru neportul centurii de siguranță, 41 pentru defecțiuni tehnice, 31 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru folosirea telefonului mobil, 43 pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 71.802 lei. Au fost reținute,  în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 11 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool, 3 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea,  3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier”, a anunțat IPJ Galați.

În timpul acțiunii, polițiștii au prins și câțiva șoferi beți. Aceștia s-au ales cu dosare penale și au rămas pietoni.

„Totodată, au fost reținute 20 de certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.  În cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ.

Acțiunea Poliției Rutiere Galați s-a derulat în municipiul Tecuci și în localitățile limitrofe.


Distribuie articolul

You May Also Like