A început castingul pentru filmul norvegian Queen of Ice: află aici ce trebuie să faci pentru a deveni actor pentru o zi

Distribuie articolul

În weekend, a început castingul pentru filmul norvegian Queen of Ice. Sâmbătă și duminică zeci de gălățeni au venit la patinoarul de pe bulevardul George Coșbuc pentru a discuta cu producătorii peliculei. În total 300 de gălățeni au fost curioși să afle ce presupune apariția în rol de figurant într-un film care va fi realizat în septembrie la Galați.

Producătorii norvegieni au nevoie de 1.800 de gălățeni care să joace rolul de figurant în film. La interviuri candidații completează un chestionar cu date personale astfel încât organizatorii să le poate procura haine și obiecte de decor. Norvegienii caută tineri, adulți și bătrâni, femei și bărbați, care vor fi plătiți și hrăniți.

„Sunt căutate persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 65 de ani. Persoanele care doresc să participe la filmări sunt aşteptate pentru înscrieri la sediul Patinoarului Dunărea:  luni, marţi, miercuri, vineri şi sâmbătă între orele 16:00 şi 20:00. Conform datelor furnizate de agenţia de casting pentru fiecare zi de filmare figuranţii vor primi 60 lei/zi net şi vor beneficia de masă în regim catering. O zi de filmare poate dura până la maxim 12 ore”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Pentru închirierea patinoarului, Primăria va primi de la norvegieni 35.000 de lei. Echipa de filmare va aduce la Galați toate utilajele necesare.

„Norvegienii vor filma în interiorul patinoarului în luna septembrie, Primăria va primi 35.000 de lei pentru închirierea patinoarului. Norvegienii aduc toate utilajele mașini de gheață, de apă, generatoare. În total, la Galați vor veni 120 de persoane, echipa de filmare din Norvegia este formată din 100 de persoane iar 20 de oameni vor fi patinatorii profesioniști de diverse vârste”, a spus directorul Fundației Sportul Gălățean, Florin Mirea.

Chiar dacă este închiriat de norvegieni, patinoarul va putea fi folosit de sportivii gălățeni de la patinaj, patinaj viteză și hochei.

„Patinoarul va fi închiriat o săptămână, nu ne dă programul peste cap. Vârful filmărilor va fi pe 7 septembrie, atunci vor veni toți figuranții. Filmarea va ține vreo 10 ore, cel mult 12 ore. Figuranții vor asista la un spectacol pe gheață și vor primi bani și masa în regim de catering”, a precizat Florin Mirea.

Filmul Queen of Ice va fi realizat de o echipă de cineaști din Țara Fiordurilor.  Este vorba despre o peliculă-document despre Sonja Henie, cea mai faimoasă patinatoare din Norvegia. Sportiva a fost triplă campioană olimpică și multiplă campioană mondială și europeană. Potrivit producătorilor norvegieni, Patinoarul din Galați a fost ales pentru realizarea acestui documentar, deoarece arena sportivă reproduce cel mai bine decorul și atmosfera în care Sonja Henie a performat. Norvegianca a făcut performanțe în patinajul artistic în urmă cu o sută de ani.


Distribuie articolul

You May Also Like