Pontonul fermecat: din platformă de acostare, în cârciumă plutitoare

Distribuie articolul

Autorizat se fie doar un punct de tranzit, la care să acosteze navele de pasageri de 300 de locuri, un ponton „uitat” de cinci ani în cea mai bună zonă a falezei își pregătește metamorfoza: peste noapte, s-a trezit că i-a crescut în imediata vecinătate ceva cu aer de cârciumă.

Pe 4 august 2009, pe când mai toată lumea se gândea la vacanță sau era prin concedii, un tânăr întreprinzător reușea să obțină de la Primăria Galați certificatul de urbanism cu numărul 1310 ce avea drept scop „amplasare ponton acostare navă pasageri 300 de locuri”, în dreptul terasei Valurile Dunării. Doi ani mai târziu, pe 28 septembrie 2011, aceeași firmă, Pontic Trans, scoate de această dată pe numele firmei și al administratorului Lucian Crăciun (34 de ani, pe atunci) un nou certificat de urbanism, cu nr. 1135, vizând exact același obiectiv.

Pontonul propriu-zis, cu nr. PA – 2190, avea să fie amplasat în primăvara lui 2014. La acea dată albastru, și-a schimbat culoarea într-un gri la începutul acestui an și, odată cu culoarea, pare să-și fi schimbat și destinația: lângă el este ancorat de aproximativ o lună un ponton plutitor ce seamănă izbitor de bine cu Aquarius Seafood, amplasat înainte în aval, în apropierea navei Perseus.

Că lucrurile se mișcă o dovedește și ultimul aviz obținut de Pontic Trans din partea Primăriei Galați, din 10 aprilie 2018, respectiv certificatul de urbanism pentru ”instalație electrică de utilizare”.

Conform datelor oferite de Ministerul Finanțelor, firma Pontic Trans înregistrează drept principal obiect de activitate transportul de marfă pe căi navigabile interioare și a avut în 2018 1 (un) angajat și pierderi de 240.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like