Un pas mic spre reabilitarea Plajei Dunărea: s-a stabilit cine supraveghează lucrările

Distribuie articolul

Încă nu se știe când vor începe lucrările de reamenajare a Plajei Dunărea, dar se știe cine le va superviza: o firmă din Ilfov. Cât privește complexul acvatic multifuncțional, el nu a primit încă autorizația de construcție, nici certificatul de urbanism.

Conform anunțului făcut pe 6 mai de Primăria Galați, Frangomy Solution SRL Ilfov va primi 130.000 de lei pentru a-și oferi serviciile de asistență tehnică. Firma a mai lucrat cu Primăria Cluj – Napoca, unde a supervizat reabilitarea unui imobil, sau cu CJ Mureș, unde a analizat modul în care a fost construit un drum județean.

În Galați ar trebui, timp de 16 luni și jumătate, să vadă cum este reamenajată plaja, având prinsă în contract și perioada de garanție, de 60 de luni.

În urmă cu o lună, asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL şi-a adjudecat proiectarea şi execuţia contractului de reabilitare şi modernizare a Plajei ”Dunărea” pentru 23,2 milioane de lei (inclusiv TVA), fiind singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi.

Conform caietului de sarcini, se dorește refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) şi amenajarea unei zone pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activităţi sportive.

În urmă cu doi ani, reprezentanții municipalității semnau un contract de concesiune a plajei, pentru 49 de ani, cu o firmă care promitea investiții de 6,2 milioane de euro. Primăria a fost nevoită să rezilieze contractul după ce s-a dovedit că investițiile nu au depășit stadiul de simple vorbe.


Distribuie articolul

You May Also Like