Poluare la Șendreni. Gunoi și dejecții aruncate ilegal pe câmp

Distribuie articolul

Doi bărbați din Șendreni, județul Galați, sunt cercetați penal pentru poluare, după ce au aruncat pe câmp, ilegal, deșeuri menajere și dejecții.

Ei au fost prinși în flagrant de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Galați și comisarii Gărzii de Mediu.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani, care golea, la marginea comunei Șendreni, o vidanjă plină cu dejecții colectate din gospodăriile localnicilor, fără respectarea prevederilor legale privind neutralizarea deșeurilor, și despre un bărbat de 56 ani, angajat al unei societăți locale de salubrizare, care arunca pe câmp, în zona extravilan a comunei Șendreni, gunoi menajer la o rampă clandestină de colectare a deșeurilor.

Ambii sunt cercetați penal pentru infracțiunea de poluare prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, faptă prevăzută de art. 98 alin. 2 lit. a din OUG 195/2005 privind protecția mediului și pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Firmele la care cei doi sunt angajați sunt obligate să curețe perimetrele poluate.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns