Polițiștii de frontieră de la Oancea au prins o persoană dată în urmărire internațională

Distribuie articolul

O persoană dată în urmărire internațională a căzut în mâinile polițiștilor gălățeni. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani cu cetățenie dublă română și moldoveană, pe numele căruia există un mandat de arestare emis de autoritățile din Austria. Noaptea trecută, fugarul a fost găsit de polițiștii de frontieră de la Punctul Oancea. Bărbatul era urmărit deoarece pe numele lui exista un mandat de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății în Austria și în Germania. Persoana care călătorea într-un autocar a fost reținută de polițiștii gălățeni și va fi predată austriecilor.

„În data de 31 octombrie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea-I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra ţară, Marian B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 28 ani, pasager într-un autocar marca Setra. La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat faptul că pe numele bărbatului este emis de către autorităţile austriece, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanei în cauză, care a fost predată unei echipe operative din cadrul I.P.J. Galaţi, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se spune într-un comunicat al STPF Galați.

În ultimii ani a crescut alarmant numărul celor care se sustrag executării pedepselor. De la începutul anului, de exemplu, în zona Galați-Brăila au fost prinși sute de fugari.


Distribuie articolul

You May Also Like