Politicienii, ca românii: fentează legea pentru că vor și pentru că pot

Distribuie articolul

De ceva timp încoace, politicienii de la putere și din opoziție și-au întins izmenele „electorale” pe toate gardurile. Asta deși mai este o lună până la startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai. Scopul scuză mijloacele, iar orașele și satele s-au umplut de mesaje cu siglă de partid.

Reprezentanții partidelor politice spun că nu este nici o încălcare a legii și au dreptate. Zilele acestea, afișele și bannerele montate pe stâlpi și publicate în mediul online au rolul de a informa populația cu privire la alegerile care bat la ușă. Nu reprezintă campanie electorală, ci informare, iar demersul nu poate fi pedepsit de brațul scurt și moale al legii. În realitate, chiar și o râmă schizofrenică știe cu se mănâncă materialele de pe stâlpi: cu rahat!

Nu contează că poporul nu prea știe ce înseamnă Parlamentul European, cine îl reprezintă la Bruxelles și cu se ocupă aleșii. Nu a făcut nimeni informări și campanii în ultimii ani. De câteva zile, situația s-a schimbat radical și politicienii se întrec în bannere și afișe. Fac și ei ce fac mulți alți români: fentează legea care spune că promovarea electorală se face doar în timpul campaniei electorale. O fentează pentru că sunt șmecheri, pentru că li se pare normal, pentru că pot. Asta ca să știți ce așteptări puteți avea de la candidații pe care îi votați. Și să nu vă mai mirați atunci când vă iau la mișto de la televizor, când nu ies proiectele de infrastructură, când își fac legi după chipul și asemănarea dosarului penal.

PS. Campania electorală va începe pe 27 aprilie și se va termina pe 25 mai, la ora 07.00. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai.


Distribuie articolul

You May Also Like