Fondatorul Universității Danubius, Benone Pușcă a trecut la cele veșnice

Distribuie articolul

Comunitatea academică Danubius anunţă decesul prematur al Fondatorului universităţii, Benone Puşcă (1935 – 2022). „O boală „parşivă”, cum îi plăcea acestuia s-o numească, i-a marcat ultimii ani de viaţă, diminuându-i puterile fizice, nu însă şi bonomia caldă cu care-şi onora apropiaţii şi oaspeţii ce i-au trecut pragul instituţiei în tot acest timp de trei decenii în care a vegheat ca spiritul Danubius să triumfe în lupta cu vremelnicia şi nevolnicia unora.

A fost un luptător pentru o idee nobilă, a construit din temelii o universitate emblematică pentru spaţiul academic românesc, a edificat o veritabilă coloană a cărţilor pe care le-a publicat, multe de pură specialitate, dar şi nenumărate altele de beletristică literară. Mândria lui erau însă oamenii comunităţii, împreună cu care a construit demna emblemă a Universităţii „Danubius”.

Aceştia îi veghează acum trupul neînsufleţit, îi pomenesc numele şi-i rememorează faptele, în speranţa că veşnicia îi va fi favorabilă şi îl va plasa în arealul drepţilor. Dumnezeu să-i ierte păcatele şi să-l odihnească în pace! Sufletu-i să-şi găsească odihna bine meritată, iar mântuirea să-i fie părtaşă în vecinicie!”, transmite Comunitatea academică Danubius.

Trupul neînsufleţit a fost depus încă de ieri după amiază în foaierul din Corpul B al Universităţii Danubius, iar slujba de Cină va avea loc astăzi, 09 septembrie 2022, la ora 18.00. „Ne vom lua rămas bun de la Preşedintele Fondator al Universităţii Danubius, Academician Profesor universitar doctor Benone Puşcă, sâmbătă, de la ora 11.00, la sediul Universităţii Danubius, iar slujba de prohodire va avea loc la Biserica Cimitirului Eternitatea din Galaţi, la ora 12.00”, anunţă Comunitatea academică Danubius.


Distribuie articolul

You May Also Like