Poliția Rutieră Galați, amendă record!

Distribuie articolul

Amendă record pentru executantul unor lucrări pe un drum național din județul Galați. Poliția Rutieră a aplicat o sancțiune contravențională de peste 26.000 lei, conform OUG 195/2002 R (Codul Rutier).

Constructorul care face lucrările nu a respectat planul Poliției Rutiere de semnalizare a lucrărilor și a lăsat pietriș, balast pe carosabil, punând în pericol siguranța circulației.

„În cadrul unei acţiuni, desfășurată pe raza județului Galați, au fost verificate lucrările ce se efectuează pe partea carosabilă, respectiv modul de executare a lucrărilor și respectarea condițiilor prevăzute în avizele emise de Serviciul Poliție Rutieră Galați, conform prevederilor legale.

Astfel, s-au verificat lucrările de pe D.N. 24 D, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Băleni și Cuca, constatându-se deficiențe în ceea ce privește semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor, precum și în ceea ce privește măsurile de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă (balast, piatră spartă etc.), măsuri pe care executantul lucrării ar fi trebuit să le ia pentru asigurarea fluidizării traficului rutier.

Ca urmare, persoana desemnată să răspundă de respectarea condițiilor și aplicarea măsurilor cuprinse în actul de aprobare a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, republicată, cu amendă în valoare de
26.100 de lei, iar societății care a obținut aviz favorabil pentru executarea lucrărilor de întreținere curentă a sectorului de drum mai sus menționat, i s-a pus în vedere să respecte condițiile prevăzute în aviz”, precizează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like