Anunț important de la Guvern: pensiile românilor vor fi majorate

Distribuie articolul

Pensiile vor fi majorate. Anunțul a fost făcut marți seara de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Demnitarul nu a spus cu cât vor crește pensiile deoarece așteaptă să afle ce încasări bugetare au fost realizate în primele luni ale anului.

Evaluarea se va realiza la puțin timp după încheierea stării de urgență. Tot atunci se va ști ce sume își permite statul să aloce pentru majorarea pensiilor. Conform unui act normativ adoptat de fosta guvernare, la 1 septembrie punctul de pensie ar trebui să crească cu 40%.

„În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget. Urmează să facă Ministerul Finanţelor, aşa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget şi vom avea un răspuns cu toţii. Ce pot să vă spun, este că prefer comunicările pe baza acestor date decât decât alimentarea unei stări de tensiune sau de emoţie în populaţie şi cred că oamenii trebuie să aibă încredere că vom discuta cu cifrele şi cu informaţiile pe masă la momentul oportun”, a anunțat ministrul Violeta Alexandru la TVR.

Decizia privind punctul de pensie va fi una politică și va fi luată în curând, a spus și ministrul de Finanțe Florin Cîțu. El a dezvăluit că în prezent, în ministerul pe care-l conduce se fac mai multe scenariile.

„La Ministerul Finanțelor lucrăm cu mai multe scenarii. Voi prezenta aceste scenarii guvernului, iar decizia va fi una politică referitoare la creșterea pensiilor. Voi prezenta aceste scenarii în funcție de evoluția încasărilor la buget”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Scenariile vor fi prezentate premierului care va lua decizia împreună cu președintele României și cu liderii PNL. Cîțu a mai spus că nici un scenariu nu prevede mărirea taxelor ceea ce ar fi „sinucidere”.


Distribuie articolul

You May Also Like