Condamnat pentru uciderea unui animal

Distribuie articolul

Un bărbat din Galați a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi, pentru uciderea fără drept, cu intenție, a unui animal. Sentința pronunțată de Judecătoria Galați nu este definitivă. Faptele s-au petrecut în ianuarie 2019. La acea vreme, Poliția din Galați a început cercetările într-un caz de cruzime față de animale. Ancheta a fost declanșată ca urmare a unei reclamații făcute de o familie din Galați, al cărei câine de rasă, un Amstaff, a fost ucis de un vecin.


Proprietarul câinelui susținea că bărbatul care i-a omorât animalul de companie l-a atacat pe el, iar câinele a sărit să îl apere. Animalul avea botniță, microcip și era înregistrat în evidențele Poliției, fiind câine considerat periculos. Proprietarul animalului ucis a prezentat Poliției un certificat medico-legal de la un medic veterinar, care atestă că moartea a fost produsă prin înjunghiere.

”A fost deschis un dosar penal pentru ucidere cu intenție a unui animal. Cercetările vizează un bărbat de 47 ani, reclamat de proprietarul câinelui. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracțiune este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă”, preciza, în ianuarie 2019, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns