Au primit o amendă uriașă pentru că au aruncat resturi de contrucții pe domeniul public

Distribuie articolul

Amenzi în valoare totală de 55.000 de mii de lei pentru încălcarea gravă a normelor de protecția mediului. Polițiștii locali din Galați și comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au făcut o verificare pe teren în urma unei sesizări și au constatat că resturile provenite din demolarea unei clădiri sunt aruncate intenționat pe un teren din zona Filești. Au fost amendați constructorul care demolează o clădire din orașul Galați și transportatorul deșeurilor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au constatat că unul dintre operatorii economici (constructorul), în calitate de producător de deșeuri ce nu se pot recupera/valorifica (moloz, vată minerală, material plastic), rezultate în urma lucrărilor de desființare a unei clădiri, nu a transferat operațiunile de tratare a acestora către firmele autorizate să desfășoare astfel de activități. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile legii 211/ 2011. Tot în acest caz, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Galați, au aplicat alte două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 lei. Amenzile au fost date, conform prevederilor HG 1061/2008, pentru lipsă formulare transport deșeuri și abandon”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Galați.

Conform legislației în vigoare, abandonarea deșeurilor este interzisă. Acestea trebuie colectate selectiv și eliminate sau valorificate prin operatori economici autorizați.


Distribuie articolul

You May Also Like