Poliția Locală face planul la amenzi 

Distribuie articolul

388 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 104.900 lei, au aplicat polițiștii locali în cadrul unui plan de măsuri care s-a derulat timp de două săptămâni și care a avut ca obiectiv principal asigurarea unui climat de ordine și liniște publică pe raza municipiului Galați, precum și combaterea faptelor cu caracter penal.

”Pe toată durata acțiunii oamenii legii au mai avut în vedere: identificarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca scandal; sancționarea persoanelor care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public; identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă normele legale privind curățenia localității (aruncarea cojilor de semințe, ambalajelor pe domeniul public etc.); depistarea persoanelor care practică jocuri de noroc și sancționarea lor conform prevederilor legislative; prevenirea și combaterea faptelor de natură penală (consum/comercializare substanțe psihotrope, fapte produse cu violență)”, a precizat Poliția Locală Galați.

Cele mai multe amenzi, în număr de 233, au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, tulburarea liniștii locuitorilor, proferare de injurii și expresii jignitoare, proferare de injurii și expresii jignitoare, etc.).

”De asemenea un număr mare de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și pentru încălcarea HCL 260/2018. Cele 141 de amenzi au fost date pentru fapte, precum: murdărirea domeniului public, deteriorarea mobilierului urban, parcarea neregulamentară a autoturismelor, depozitarea deșeurilor pe domeniul public, spălarea autoturismelor pe domeniul public, etc. au mai fost aplicate sancțiuni în baza Legii 12/1990, Legii 349/2002, HCL 335/2014, HCL 124/2016”, mai spune Poliția Locală.

Acțiunea la care au luat parte polițiștii de la ordine publică și cei de la intervenție rapidă, a avut în atenție un număr de 20 zone (zona port, Parc Mihai Eminescu, zona Spicu, Faleza Dunării, Orășelul Copiilor, Strada Barboși, Micro 39B – zona Trezorerie,  Micro 40, zona Barieră, Grădina Publică, Piața Centrală, etc.), acolo unde cetățenii municipiului Galați au reclamat că au loc fapte privind tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și alte aspecte ce vizează curățenia orașului sau alte activități care încalcă prevederile legislative.


Distribuie articolul

You May Also Like