PNL s-a înțeles cu opoziția. Află AICI când vor fi organizate alegerile locale

Distribuie articolul

Reprezentanții PNL, PSD și ALDE au inițiat un proiect de lege privind prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie, anul acesta. Asta înseamnă că alegerile locale vor fi organizate la toamnă, în septembrie sau octombrie. Proiectul a fost depus la Parlament și trebuie să fie adoptat în procedură de urgență pentru a nu-i lăsa pe actualii primari și președinți de Consilii Județene fără drept de semnătură.

Actualele mandate expiră săptămâna viitoare ceea ce înseamnă că documentul trebuie să fie adoptat urgent atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. Proiectul este inițiat de liderul deputaților PNL, Florin Roman, de președintele PSD, Marcel Ciolacu și de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cele trei partide au majoritatea parlamentarilor în ambele camere, astfel încât adoptarea documentului trebuie să fie doar o  formalitate.

Proiectul este rezultatul unui compormis între putere și opoziție. Liberalii au acceptat ca, în premieră post revoluționară, data alegerilor să fie stabilită de Parlament, iar social democrații și aliații lor sunt de acord ca scrutinul să aibă loc în toamnă. În prezent, parlamentarii discută despre două date la care ar putea avea loc alegerile pentru primării și consilii județene, pe 27 septembrie și 4 octombrie.


Distribuie articolul

You May Also Like