În prag de iarnă, primăria lansează o nouă campanie de reparații în școli și grădinițe

Distribuie articolul

Nu există limite când e vorba de suprizele pregătite de municipalitate elevilor și profesorilor gălățeni. Că tot se apropie iarna, a demarat o serie de noi lucrări în școli și grădinițe.

Astfel, la Grădinița nr 39 se va repara instalația de apă rece, lucrare estimată că va dura 30 de zile și va costa 45.000 de lei (fără TVA). Ofertele pot fi depuse la sediul Primăriei Galați până pe data de 22 octombrie. La Școala ”Elena Cuza” din Galați se vor face reparații curente, în valoare de 101.000 lei (fără TVA), lucrări ce ar trebui încheiate în 45 de zile.

100.000 de lei mai dă municipalitatea și pentru reparații la învelitoarea halei Colegiului Tehnic ”Radu Negru”, activitate ce ar trebui să se încheie în 30 de zile.

217.600 lei au drept destinație reparații curente la Colegiul ”Elena Cuza” iar 23.000 de lei merg în cârpirea instalației termice de la Școala Gimnazială nr. 29.

În toate cazurile, primăria a avut grijă să stipuleze că activitatea școlară nu ar trebui tulburată, ceea ce înseamnă că vom avea primele șantiere din lume în care muncitorii vor ciocăni sau vor face orice altă activitate în șoaptă.

”Lucrările se vor desfășura de comun acord cu conducerea școlii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învățământ”, se arată în caietul de sarcini al lucrărilor.

În urmă cu o lună, la deschiderea anului școlar, 30 de unități de învățământ și-au primit elevii și profesorii cu șantierele deschise. Multe sunt în continuare în aceeași situație. Atunci, reprezentanții municipalității se scuzau și dădeau vina pe rectificarea bugetară făcută târziu, chiar dacă trecuseră două luni de când era aprobată.


Distribuie articolul

You May Also Like