PNL Galați: Susținerea antreprenoriatului local, o prioritate pentru Guvernul PNL!

Distribuie articolul

Starea de urgență a reprezentat o presiune majoră asupra firmelor mici și mijlocii, care au fost îngenuncheate de carantină. Către ei, către micii investitori, motorul economiei locale și naționale, Guvernul PNL și-a îndreptat atenția. Ei sunt cei care mențin la nivelul județului locuri de muncă și ajută la circularea locală a banilor.

Încă de la începutul crizei Guvernul PNL a luat măsuri pentru a combate această criză pe care o parcurgem. În centrul măsurilor luate de către Guvernul condus de Ludovic Orban s-au aflat viața și sănătatea românilor. PNL a avut o reacție rapidă care a ajutat la salvarea vieților, a locurilor de muncă și a puterii de cumpărare a românilor.

Luna trecută, Guvernul PNL a lansat Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului PNL, “Reclădim România”. El va sta la baza reclădirii României după această criză majoră, atât de sănătate, cât și economică.  Guvernul Orban a acționat ferm şi coordonat! În continuare vom lua cele mai bune măsuri pentru români!

Măsurile pentru IMM-uri luate de Guvernul Orban până la ora actuală și-au făcut simțite rezultatele. Însă măsurile de stimulare economică de la Guvern vor continua să vină pentru a-i sprijini pe micii întreprinzători.

La finalul săptămânii trecute, Guvernul PNL a adoptat Ordonanța de urgență pentru deschiderea a 3 scheme de finanțare pentru IMM-urile care au fost puternic afectate de criza coronavirusului COVID-19, proiect cuprins în Planul național de investiții și relansare economică, inițiat de Ministerul Fondurilor Europene și administrat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Măsurile adoptate de Executiv vizează sprijinirea din fonduri europene nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în cuantum de 1 miliard de euro, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin acordarea de microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții.

Prin măsurile adoptate de Guvern, un miliard de euro intră direct în economie, prin IMM-urile care vor primi o injecție directă de capital de lucru și fonduri pentru extinderea sau realizarea de capacități de producție. Banii trebuie să ajungă la firme până la sfârșitul acestui an. Este un proiect ambițios, pe care PNL s-a angajat că îl va duce la bun sfârșit și așa vom face.

Potrivit estimărilor Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fondurile vor urma să ajungă la circa 100.000 de afaceri.


Distribuie articolul

You May Also Like