Liber la investițiile ”TEZAUR”

Distribuie articolul

Începând de astăzi, 1 martie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% și 5,4%, a anunțat Ministerul Finanțelor (MF) prin comunicatul de lansare. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.


Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:
▪ Între 1 – 28 martie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV). Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online, cei interesați pot accesa Ghid tezaur online și Tezaur online;
▪ Între 1 – 29 martie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
▪ Între 1 – 28 martie 2022 în mediul urban și 1 – 25 martie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns