Spitalul de Boli Infecțioase din Galați va avea secție de Terapie Intensivă

Distribuie articolul

Consiliul Județean Galați a aprobat miercuri o investiție de peste 3 milioane de euro cu ajutorul căreia vor fi cumpărate, în regim de urgență, echipamente medicale moderne. O mare parte a sumei va fi folosită pentru achiziționarea unor paturi de terapie intensivă complet echipate, cu ventilatoare, monitoare, injectomate și stație de oxigen. Fiind vorba despre aproximativ 20 de paturi, în Spitalul de Boli Infecțioase din Galați va fi înființată o secție de Terapie Intensivă.

Cu banii alocați miercuri, Consiliul Județean va mai cumpăra concentratoare oxigen pentru spitalul TBC, alte aparate pentru Spitalul Județean și echipamente de protecție pentru cadrele medicale din spitalele aflate în subordinea instituției.

„În cadrul măsurilor pe care le luăm pentru a combate noul coronavirus, am decis să înfiinţăm o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am alocat spitalului fonduri pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 20 de paturi  pentru terapie intensivă, 20 de ventilatoare pentru respiraţie artificială, 20 de monitoare funcţii vitale, 40 de injectomate, staţie de oxigen, staţie de aer comprimat, ekg mobil, aparat de ventilaţie mobil şi aparat RX mobil. De asemenea, s-au alocat bani pentru achiziţionarea a 36 de aparate de ventilaţie şi a 20 de monitoare de funcţii vitale de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie s-au alocat fonduri suplimentare pentru încă 15 concentratoare de oxigen, precum şi pentru achiziţionarea de materiale sanitare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Tot Consiliul Judeţean Galaţi a cumpărat două aparate pentru depistarea COVID-19. Primul a fost montat marți la laboratorul Spitalului Județean și începând de miercuri face teste pentru depistarea virusului. Până acum, toate probele recoltate de la pacienții din Galați erau trimise la București. Al doilea aparat este cumpărat în procedură de urgență și va ajunge la Galați peste aproximativ două săptămâni. Pentru cele două aparate Consiliul Județean a plătit aproximativ 700.000 de lei. Potrivit fișei tehnice, aparatele performante depistează numeroase tipuri de virusuri, inclusiv COVID19. Un aparat poate face 9.000 de teste pe an, 12 probe în paralel și oferă rezultate în 2 ore și jumătate.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns