PNL Galați: Legea salarizării, un risc pentru România

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni critică Legea salarizării în varianta propusă de guvernanți. George Stângă, președintele PNL Galați, a declarat că proiectul PSD-ALDE „nu este altceva decât o încercare de a cârpi actuala situație a salarizării din sistemul public. Proiectul legii, în stadiul în care se află, demonstrează că a fost conceput în grabă de către majoritatea parlamentară, având scop electoral și nu pentru a fi orientat către îndreptarea breșelor din sistemul public de salarizare.”

„PNL nu este împotriva unei legi a salarizării care ar îndrepta inechitățile din sistem dar critică varianta propusă de coaliția guvernamentală PSD-ALDE. „PNL a depus 150 de amendamente la legea prezentată de coaliția de guvernare, astfel încât să corectăm greșelile făcute de PSD și ALDE. PNL dorește ca legea salarizării bugetarilor să fie adoptată doar după o dezbatere publică transparentă, astfel încât să rezulte o lege care să se aplice ani buni după adoptare şi a cărei implementare să fie sustenabilă. Modul în care a fost construit proiectul normativ mă face să cred că va avea aceeași soartă ca Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, adică nu se va implementa niciodată”, explică George Stângă, președintele PNL Galați.

Liberalii atrag atenția că proiectul de lege al coaliției PSD – ALDE nu este însoţit de un studiu de impact. Nu se precizează care este impactul bugetar, cât va dura suspendarea actualizării pensiilor de serviciu şi când urmează a fi plătiți banii aferenți. O poziție asemănătoare a adoptat și Comisia Europeană. Potrivit oficialilor europeni, această lege reprezintă„ un risc pentru evoluția economică a țării”.


Distribuie articolul

You May Also Like