Platformă online pentru adeverinţele din sectorul zootehnic pentru schemele de sprijin

Distribuie articolul

APIA Galați anunță că, începând cu data de 5 aprilie 2021, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pune la dispoziţie o platformă online pentru adeverinţele din sectorul zootehnic.

Astfel, prin intermediul platformei pot fi transmise către Centrul judeţean/local APIA, adeverinţele eliberate, la solicitarea fermierului de către Agenţia Naţională de Zootehnie (ANZ) şi/sau asociaţiile acreditate pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, necesare accesării schemelor de sprijin cuplat în sector zootehnic şi Măsurii 10 – Pachet 8 (animale în pericol de abandon) aferente Cererii unice de plată în anul 2021.

Platforma poate fi utilizată atât de către asociaţiile acreditate cât şi de către ANZ, procedura privind accesul la platforma fiind similară.

Fiecare asociaţie acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, va solicita accesul la platforma on-line printr-o adresă scrisă, însuşită sub semnătura preşedintelui asociaţiei, în vederea alocării de user şi parolă. Adresa va cuprinde datele de identificare ale asociaţiei, persoana de contact, precum şi specia pentru care aceasta eliberează adeverinţe.
Solicitările vor fi transmise pe adresa de e-mail: relatii.cu.publicul@apia.org.ro.

APIA va informa, începând de astăzi, atât Agenţia Naţională de Zootehnie, cât şi asociaţiile acreditate, cu privire la instrucţiunile de utilizare ale platformei.


Fermierii trebuie să știe că pe site-ul ANZ se găsesc postate, pentru a fi consultate, liste cu societățile de ameliorare recunoscute de autoritatea competentă care desfășoară programe de ameliorare cu animale de reproducție de rasă pură din specia bovină, ovină și caprină, suină, ecvină și animalele hibride de reproducție din specia suină


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns