Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022

Distribuie articolul

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022, va începe marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 18 august, va fi susținută proba la alegere a profilului și a specializării.


Pentru susținerea probelor scrise, în cele 3 de centre de examen din județul Galați, s-au înscris 799 candidați, dintre care 503 candidați din promoția curentă, respectiv 296 candidați din promoțiile anterioare.


Evaluarea competențelor lingvistice și digitale se va desfășura în perioada 22 august – 29 august 2022 în cadrul fiecărei unități de învățământ liceal.
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00).


Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.


Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.


Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2022.


Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.


Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.


Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 august – 3 septembrie, între orele 8:00 – 16:00. Linia TELVERDE pentru județul Galați: 0800816236.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns