Pierderea universității „Dunărea de Jos”: profesorul Nicolae Diaconu s-a stins

Distribuie articolul

Profesorul universitar dr. ing. Nicolae Diaconu (n. 2 mai 1957), fost decan al Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, s-a stins din viață ieri la vârsta de 66 de ani, lăsând în urmă o moștenire impresionantă în domeniul educației și cercetării.

Absolvent al Facultății de Mecanică a aceleiași universități, Nicolae Diaconu a fost recunoscut drept un mentor iubit și respectat de către mai multe generații de studenți. În anul 2009, a fost onorat cu Premiul Profesor Bologna pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea învățământului superior. În paralel cu activitatea didactică, a fost un cercetător prolific, publicând numeroase studii științifice și fiind membru activ al mai multor asociații de profil, cum ar fi AGIR, Asociația Creatorilor de Tehnică, Asociația Română de Tribologie, Asociația Română de Transmisii Mecanice și Asociația Română de Robotică.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu pot face acest lucru la Biserica Sf. Stelian, unde este depus trupul său. O cină în memoria sa va avea loc astăzi la 17:30 în capela bisericii, iar slujba de înmormântare va avea loc mâine la 12:30.

Dumnezeu să-l odihnească!


Distribuie articolul

You May Also Like