Mult zgomot pentru nimic: membrii ALDE se păruiesc public și se amenință cu procesele

Distribuie articolul

Ce agitație pentru praful de pe tobă. Domnii și doamnele de la ALDE s-au încăierat pe cadavrul partidului păstorit cu înțelepciune de Călin Popescu Tăriceanu. Unii s-au agățat de ciolănașul pesedist, alții se dau cocoși de opoziție. De fapt, ei nu prea există! S-au format două găști în ALDE. Una vrea să rămână la guvernare alături de PSD pentru binele poporului(râsete în spate), cealaltă dorește să se pupe cu Ponta în opoziție pentru un viitor frumos al poporului (hohote pe fundal).

Ar mai fi și a treia gașcă, una mai obscură, care vrea și cu una și cu cealaltă. Aici se înscriu și membrii ALDE Galați cărora nu le-a căzut bine ieșirea de la guvernare și ar face ca Tăriceanu, dar să fie lăsați în funcții și de mână cu PSD, măcar în plan local. Culmea, chiar și patru procente produc zgomot și praf. În timp ce tabăra Tăriceanu ascute topoarele ca să scape de rebeli, ceilalți vorbesc despre procese și un puci. Ei i-au spus „congres extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce îşi doresc membrii şi simpatizanţii partidului.

” De fapt, la ALDE este caterincă, pentru că nu poți lua în serios o gașcă care se dezice de tot ce a mâncat în ultimii ani și alta care se agață de putere.

„Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea preşedintelui Senatului în turul al II-lea să o susţinem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu? Cum de s-a ajuns ca preşedintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noştri? Cum de s-a ajuns să renunţăm la grupul parlamentar de la Senat şi să afirmăm cu nonşalanţă că am fi dispuşi să renunţăm şi la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor? Cum am ajuns să-i scriem scrisori preşedintelui Klaus Iohannis – cerându-i «ajutor» împotriva propriilor colegi de partid?” (ALDE Oradea, sursa FB)

Exact ca în Seinfeld, la ALDE este o comedie despre nimic.


Distribuie articolul

You May Also Like