Phoenix Galați are nevoie de bani: suporterii sunt rugați să salveze clubul gălățean de baschet

Distribuie articolul

Împreună salvăm Phoenix. Este numele campaniei care a fost inițiată de reprezentanții clubului gălățean de baschet. Practic, este vorba despre un apel la sprijin financiar, după ce autoritățile locale au înjumătățit bugetul clubului. La rectificarea bugetară votată săptămâna trecută de consilierii locali la solicitarea Primăriei, clubul a primit 550.000 lei, cu 50% mai puțin decât anul trecut. Asta în condițiile în care, sezonul trecut, salariile jucătorilor au fost plătite cu întârziere iar echipele de fete și băieți s-au retras din cupele europene deoarece nu au avut bani pentru deplasări. În apelul lansat joi, 5 octombrie, Clubul Sportiv Phoenix Galați anunță că are nevoie de finanțare pentru a acoperi costurile pentru transportul echipelor de seniori și de juniori, pentru achiziționarea de echipament, pentru organizarea jocurilor de pe teren propriu, pentru masa sportivilor și pentru acoperirea cheltuielilor din timpul deplasărilor.

„Ultimele evenimente cu privire la finanțarea Clubului au adus în impas desfășurarea activității la cel mai înalt nivel, iar acesta este un prilej de a face apel către dumneavoastră, fanii Phoenix, fanii sportului în general, fie că vorbim de persoane fizice, agenți economici sau reprezentanți ai Consiliului Local ori ai Consiliului Județean. A venit momentul ca împreună să punem umărul la continuarea proiectului Phoenix, care implică peste 600 de copii ce au nevoie să aibă posibilitatea de a evolua în Liga Națională în orașul în care s-au născut, la clubul la care au crescut”, se arată în apelul public lansat de reprezentanții Phoenix Galați.

Proiectul Phoenix a fost lansat în urmă cu 17 ani. În prezent, clubul gălățean de baschet are două echipe în Liga Națională (Masculin și Feminin), două echipe satelit în Liga I și zece echipe la Centrul de Copii și Juniori, care înseamnă peste 600 de copii.
La rectificarea bugetară aprobată recent de Consiliul Local, cei mai mulți bani au primit cluburile Arcada (volei masculin, 600.000 de lei), Phoenix (baschet feminin și masculin, 550.000 lei) și Suporter Club Oțelul Galați (fotbal, 500.000 lei). Sume cuprinse între 365.000 de lei și 485.000 de lei au mai primit echipa de futsal United și formația de handbal feminin Danubius. Discuțiile au apărut în condițiile în care clubul Phoenix are două echipe de fete și de băieți în prima divizie și a primit o sumă apropiată de cea a formației de fotbal SC Oțelul care se află în Liga a 3-a. Tot în liga a 3-a de fotbal se află și Metalosport Galați: echipa a primit doar 10.000 de lei, de patru ori mai puțin decât Clubul Sportiv Șah Galați. De altfel, formația Metalosport nu s-a prezentat la ultimul meci din campionat deoarece nu a avut bani pentru plata arbitrilor. La următoarea neprezentare, echipa va fi exclusă din campionat.


Distribuie articolul

You May Also Like