Ploaia a dat peste cap traficul din Galați. Află AICI cum va fi vremea în următoarea perioadă

Distribuie articolul

Chiciura și ploaia au dat peste cap traficul din Galați. Luni, 19 noiembrie, în oraș se circulă cu dificultate, pe străzile principale fiind cozi lungi de mașini. Pe numeroase porțiuni de drum s-a adunat foarte multă apă și șoferii sunt nevoiți să circule cu viteză redusă.  Chiar dacă nu există strat de zăpadă și de gheață, în oraș au fost văzute mai multe utilaje ale societății Ecosal. 12 tractoare cu perie și 8 sărărițe sunt gata să intervină pentru a curăța carosabilul și trotuarele. Autoritățile spun că în depozite sunt aproximativ 2.500 de tone de material antiderapant.

Așa cum se întâmplă de fiecare dată când vremea se strică, șoferii își pun speranțele în meteorologi, nu în autorități. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie nu au vești bune și spun că în prima parte a săptămânii, în zona Galați-Brăila este vreme urâtă, cu precipitații, frig și vânt. De altfel, luni sunt în vigoare mai multe atenționări de vreme rea.

„..pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei…. În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp”, se arată în avertizarea ANM.

Atenționarea de tip cod galben expiră la ora 22.00, dar meteorologii ar putea să o prelungească. Specialiștii vorbesc despre temperaturi scăzute(negative pe parcursul nopții) și despre noi reprize de precipitații la mijlocul săptămânii.


Distribuie articolul

You May Also Like