Pesta porcină lovește înainte de Crăciun: două focare au fost confirmate în județul Brăila

Distribuie articolul

Ghinion pentru doi crescători de porci din vestul județului Brăila. La fermele lor din comuna Ulmu a fost confirmată prezența pestei porcine afrciane. Asta înseamnă că aproximativ 800 de porci nu mai prind Ignatul și vor fi eutanasiați zilele acestea.

Fermele unde a apărut persta porcină se află pe câmp și autoritățile au luat deja măsurile necesare. Toate animalele din cele două unități vor fi sacrificate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila.

„Este vorba despre două ferme care împreună au circa 800 de porci. Una are 360 de porci, cealaltă peste 400. Luni după amiază începem eutanasierea, oamenii s-au pregătit pentru sacrificarea animalelor. La fața locului vor fi luate măsurile cunoscute, nu este nimic special”, a declarat Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila.

Autoritățile spun că în ultima perioadă numărul focarelor de pestă porcină africană este în scădere.

„În ultima perioadă, în județul Brăila nu a crescut foarte mult numărul focarelor, așa cum s-a spus. Ici-colo am avut cazuri în gospodării țărănești și acum ne confruntăm cu situația de la cele două ferme”, a precizat Gicu Drăgan.

În județul Brăila, primul focar de pestă porcină a apărut în luna iunie. De atunci, au fost confirmate peste 120 de focare ale virusului și au fost eutanasiați aproximativ 200.000 de porci.

 


Distribuie articolul

You May Also Like