Primăria, trasă la răspundere pentru Palatul Simion Gheorghiu

Distribuie articolul

Peste o mie de gălățeni au semnat o petiție prin care doresc reabilitarea urgentă a Palatului Simion Gheorghiu, din centrul orașului. Petiția și o serie de întrebări au fost înaintate pe adresa municipalității în urmă cu două zile de inițiatorii proiectului, asociația PACT pentru Galați.

În opinia semnatarilor, clădirea este un simbol al Galațiului, lăsat în paragină. Reabilitarea sa ar costa câteva milioane de euro, bani de care Primăria Galați dispune, dar îi canalizează către alte sectoare considerate prioritare: talcioc, concerte, beculețe, birouri ale birocraților cu lifturi panoramice, fântâni arteziene, etc.

”Primăria a comandat o expertiză a clădirii dar deși aceasta ar fi trebuit să fie finalizată imediat, rezultatul trenează iar administrația găsește mereu motive și justificări pentru a nu acționa sau propune tot felul de soluții fantasmagorice, cum ar fi demolarea clădirii, reconstruirea fațadei și construirea unei alte clădiri în spatele acesteia. Cerem reabilitarea urgentă și completă a Palatului Simion Gheorghiu cu ajutorul fondurilor publice care pot fi alocate imediat, prin Hotărâre de Consiliu Local”, susțin în petiție reprezentanții PACT.

Conform acestora, până în prezent au fost strânse 1130 de semnături pentru reabilitarea clădirii. Aceasta este, de mai bine de doi ani de zile, în proprietatea Primăriei Galați, ce a dispus în aprilie 2018 alocarea a 50.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru „Reabilitare Imobil Strada Domnească nr. 24”, în vederea derulării proiectului „Facilitarea exploatării economice a ideilor noi de afaceri prin înfiinţarea unui incubator de afaceri sectorial în Municipiul Galaţi – INCUBIC”.

Deocamdată, nu a fost nimic demarat pentru că există pe rolul instanțelor de judecată un litigiu cu un gălățean, proprietar pe un apartament din clădire.


Distribuie articolul

You May Also Like